SOLOMON KING AND THE CHOSEN – NO. 5

Artiest info
Website
facebook

 

Bluesrocker Solomon King uit Detroit, Michigan zal u door de songs op zijn albums meermaals doen denken aan zijn muzikale voorbeelden John Lee Hooker en Bo Diddley. Maar wij horen ook wel wat gelijkenissen met werk van Lou Reed of Bob Dylan in de negen liedjes die hij samen met zijn vaste begeleidingsgroep ‘The Chosen’ heeft opgenomen op zijn nieuwe album “No. 5”.

Dat is al het geval in de openingstrack “Drinking The Whiskey” maar misschien nog wel wat sterker bij het rockende “Sunset & Mars” dat u op de audiovideo bij deze recensie kunt beluisteren. Detroit is sinds jaar en dag gekend als de ‘hometown’ van ‘Motown Records’ en als dé automobielstad in Amerika, hoewel de activiteiten in dat verband langzaamaan tot nul herleid zijn geworden in de voorbije jaren.

In het op de eerste video te horen nummer “Motor City” bezingt Solomon King die vroeger zelf in zo’n autofabriek heeft gewerkt nog éénmaal zijn grote liefde voor zijn thuishaven. Vooral in deze song en ook bij het nummer “Devil’s Candy” valt ons de gelijkenis met het werk van Lou Reed sterk op, niet enkel omwille van de stem. Hij zingt trouwens ook nog over een andere Amerikaanse stad die zijn hart heeft weten te veroveren in het nummer “City of Angels” dat dus over Los Angeles gaat waar hij tegenwoordig zijn dagen doorbrengt.

De ritmische basriff waarmee de song “Ashes & Dust” begint is catchy en het daaropvolgende nummer “Queen Of Diamonds” hoort volgens ons tot het allerbeste wat u van dit “No. 5”-album mag verwachten. Solomon King lijkt ons een artiest te zijn die niet kan leven zonder zijn muziek en het vele optreden, maar het zou ook wel kunnen dat hij na zovele jaren proberen toch voor altijd tot de groep van ‘net niet’-vedetten zal gaan behoren wat toch wel jammer is want artistiek talent heeft hij volgens ons meer dan voldoende in huis.

(valsam)